Liberale Kernwaarden VVD Nunspeet

VVD Nunspeet voert zijn beleid vanuit de
          volgende 5 kernwaarden:

Vrijheid

Vrijheid is voor de mens onmisbaar voor ontplooiing. We bedoelen dan vrijheid op geestelijk, staatkundig en materieel gebied. Deze vrijheid komt ieder mens toe, zonder enige beperking.

Verantwoordelijkheid

Vrijheid ervaar je alleen wanneer je besef hebt van verantwoordelijkheid, vindt VVD Nunspeet. Een mens moet de gevolgen van zijn daden zelf dragen. Kan een mens zichzelf niet redden, dan moeten we helpen. Individuele verantwoordelijkheid vinden we ook een onderdeel van menswaardigheid.

Verdraagzaamheid

Verdraagzaamheid is onlosmakelijk verbonden met vrijheid. De ware vrije mens laat ook anderen vrij. Worden grenzen van het toelaatbare overschreden, dan heeft de overheid een corrigerende taak. De VVD verwerpt de klassenstrijd en de terreur van minderheden of meerderheden. De overheid moet zo groot mogelijk geestelijke, staatkundige en maatschappelijke vrijheid waarborgen voor iedereen.

Gelijkwaardigheid

Mensen zijn niet gelijk, wel gelijkwaardig. Iedereen heeft recht op ontplooiing en vrijheid in geestelijk, staatkundig en materieel opzicht. Deze rechten zijn ongeacht geestelijke overtuiging, huidskleur, nationaliteit, seksuele geaardheid, geslacht of maatschappelijke positie. Discriminatie is uit den boze.

Sociale rechtvaardigheid

Deze moet bevorderd worden. Daarmee schept de overheid gelijke kansen voor iedereen. Eventueel verleent de overheid bijstand. Gelijke ontwikkelings- en ontplooiingskansen zijn een liberaal verlangen. Het waren destijds de liberalen die begonnen met de bouw van sociale wetgeving.

             Bent u het, net als wij, eens met deze
                          5 kernwaarden:

stem dan 14, 15 of 16 maart op VVD Nunspeet!

                
                            Lijst 5 voor Helder en Beter

Jan Geurtsen
Lijsttrekker #1