VVD Nunspeet heeft de oplossing voor betaalbaar wonen.


De oplossing voor het betaalbaar maken van starters woningen ziet de VVD-Nunspeet als volgt: 

Een persoon die € 40.000,00 bruto per jaar verdient, kan maximum €194.000,00 aan hypotheek lenen.

Gemiddelde ondergrond (kavel) voor een eengezinswoning op plan Molenbeek ligt tussen de € 140.000,00 en € 160.000,00 en dan moet je nog gaan bouwen.

Dus begrijpen we met zijn allen wel dat het niet haalbaar is voor een starter om zo te beginnen.

Wat zijn de plannen van de VVD-Nunspeet?

Rug aan Rug woningen, dit betekent wel een voortuin maar de achterzijde van de woning (en de zijkanten) zijn geschakeld met je buren. Deze woningen kunnen worden voorzien van een bovenverdieping met 2 slaapkamers en een badkamer, beneden verdieping met een woonkamer, keuken, WC en berging. In de voortuin plaats voor eventueel 1 auto.

Het is een beproefd concept dat maatschappelijk geaccepteerd is.

Deze manier van bouwen scheelt in de bouwkosten en materialen, die tegenwoordig ook al hoog zijn.

Mocht blijken dat het eindplan hier en daar nog wat te duur uitvalt, dan kan de gemeente de ondergrond(kavel) in erfpacht uitgeven met de restrictie dat de eigenaar van de woning de ondergrond te allen tijden kan kopen wanneer deze daartoe financieel in staat is.

De berekening laat ook zien dat we 75 van deze woningen op één hectare kunnen bouwen. Dus wel zo aantrekkelijk gezien onze beperkte bouwgronden.

Dit zou kunnen betekenen dat op het aangekochte terrein van de kijktuinen, groot vier hectare, er 300 woningen gebouwd zouden kunnen worden in plaats van de nu geplande 100 woningen.

Hiermede kunnen we dus direct 300 starters helpen en daar er maar twee slaapkamers aanwezig zijn,  bevordert dat ook de doorstroming. 

Beste inwoners van Nunspeet, als u in het stemhokje staat op 16 maart 2022 vragen wij u het volgende: Stem VVD Nunspeet, stem voor helder en beter en betaalbaar wonen!


Namens VVD Nunspeet

Jan Geurtsen - Lijsttrekker

Zet cookies aan om de video te tonen.