Hoelang doet onze Gemeente over evalueren?

Een inwoner van onze gemeente schreef een mail aan VVD Nunspeet met de vraag hoe wij aankijken tegen afgesloten wegen.

Reden voor ons om er in te verdiepen en wat schets onze verbazing?  Dat de afsluiting van de Oosteinderweg nog steeds onder evaluatie is!

U weet wel, de Oosteinderweg was destijds de ontsluitingsweg van de helaas failliet gegane GPS naar de Oenenburgerweg. (Rondweg bestond toen nog niet).

Medio augustus 2017 wordt het besluit genomen door B&W met meerderheid van de gemeenteraad om deze weg ter hoogte van de Burgerwacht af te sluiten. Wel met de belofte om een jaar na de opening van de Rondweg nogmaals te evalueren.

Betonblokken en hekken worden geplaatst en zie daar, geen auto of vrachtwagen er meer door. Iedereen wordt zo te zijner tijd gedwongen de Rondweg te gebruiken en de Oosteinderweg te vergeten.

Op 11 oktober 2017 wordt de Rondweg feestelijk geopend, dus dat zou betekenen dat op 11 oktober 2018 het evalueren van start gaat.

We leven nu in december 2021, de Rondweg functioneert al geruime tijd en de afsluiting is er nog?

Niet zo goed voor het milieu vinden wij, nu zijn de inwoners in de omgeving nog steeds gedwongen via de Oenenburgerweg (die we zouden ontlasten met de Rondweg) hun weg te vinden naar hun bestemming. Al die extra stikstof en fijnstof moet gecompenseerd worden door.

Ook voor nooddiensten, zoals ambulances, politie en brandweer betekent dit dat zij later in de achterliggende wijk op hun bestemming aankomen.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de huidige B&W en gemeenteraad nog wel even nodig hebben met evalueren, wellicht aangevuld met enkele dikke dure externe onderzoeksrapporten.

Het wordt toch echt tijd voor verandering!

Beste inwoners van Nunspeet, als u in het stemhokje staat op 16 maart 2022 denk dan aan het volgende: VVD Nunspeet, helder en beter.

 

Namens VVD Nunspeet                  

Jan Geurtsen - Lijsttrekker