Ferme Brief "AFSLUITINGEN"

De ferme brief aan Gedeputeerde Staten betreft Recreatiezoneringsplan 

Zoals veronderstelt mag worden is de VVD-Nunspeet mordicus tegen het afsluiten van natuurgebieden. Wat schets onze verbazing!

De VVD Nunspeet las in de Nunspeet Huis aan Huis van dinsdag 30 november 2021 dat de gehele gemeenteraad unaniem akkoord is gegaan met de inhoud van de "ferme brief" die verzonden is aan de Gedeputeerde Staten.

Wij denken niet dat de gedeputeerden staan te trillen van angst voor de brief, echter ze zullen heel dankbaar zijn en wel om het volgende; 

Een onderdeel van de inhoud van de ferme brief betreft de bezorgdheid over het afsluiten van het Hulshorsterzand en de manier waarop.

Het grootste zorgpunt van de gehele gemeenteraad en B&W in de brief is het broedseizoen van 15 maart tot 1 september voor de nachtzwaluw, zij (de gemeenteraad en B&W) zien liever het broedseizoen van 15 maart tot 15 juli.

Dus alle partijen die eerst zeiden dat ze tegen de afsluiting waren, zijn het nu eens met de inhoud van deze brief.

Dus gewoon gezegd; ze zijn akkoord met afsluiting van het Hulshorsterzand in de periode van 15 maart tot 15 juli. Dit met alle gevolgen van dien voor de ondernemers en andere betrokkenen!

Niet zo handig die brief. Want in het bedrijfsleven leer je al heel snel, je zet hoog in (tot 1 september) om te eindigen met wat je wil bereiken (15 juli).

In deze optiek 1-0 voor de Provincie Gelderland (en alle betrokken natuurclubs). 

Wij vinden het dan ook zeer jammer en betreurenswaardig dat de huidige gemeenteraad niet de rug recht en de poot stijf hebben gehouden tegen afsluiting. 

Beste inwoners van Nunspeet, als u in het stemhokje staat op 16 maart 2022 denk dan aan het volgende: VVD Nunspeet, helder en beter.

 

Namens VVD Nunspeet

Jan Geurtsen - Lijsttrekker