Als je niet in het Covid19 vaccin gelooft

Als je niet in het Covid-19- vaccin gelooft, maar in iets anders ?

Gelukkig is de vaccinatiestatus in de gemeente Nunspeet niet zo slecht.  Het percentage volledig gevaccineerde is 70 %, dus Nunspeet is op de goede weg!

Soms lees je in de krant over tegenstanders van vaccinatie, die in alle hoeken van de samenleving voorkomen. In deze regio lijkt het alsof zij voornamelijk uit de religieuze hoek  komen en dan met name uit de streng orthodoxe kerken. Je zou denken dat naastenliefde juist uit die christelijke hoek zou moeten komen.  

Soms lees en hoor je dat tegenstanders van vaccins alles uit de kast halen,(ik citeer uit de Stentor) met complottheorieën, “als zou het covid-19-vaccin vervaardigd zou zijn uit stoffen van een afgedreven vruchtje, na een abortus. Dat voorzienigheid niet mag en dat God voor je bestemt”. Het tegenstrijdige, vindt de VVD-Nunspeet, is dat als je dan ernstig ziek wordt van Covid-19, je wel naar het ziekenhuis gaat. Met andere woorden je wilt niets van wetenschappers hebben qua vaccins, maar wel van wetenschappers die je misschien beter kunnen maken!  Het vaccin is ontwikkeld door knappe wetenschappers  die al hun kennis gebruikt hebben om deze pandemie te bestrijden door een vaccin te ontwikkelen.

De VVD-Nunspeet strijdt voor “Vrijheid van het individu” en het democratische recht om een eigen keuze te maken maar waarschuwt wel , dat elke keuze die men maakt, gebaseerd op onze kernwaarde, consequenties heeft.

De VVD-Nunspeet vindt dat vooraanstaande burgers met een publieke taak het voorbeeld zouden moeten geven.


Namens het Kernteam VVD-Nunspeet

René Slager