De VVD heeft vraagtekens

Op 11 november 2021 was er een vergadering van het Algemeen Bestuur. 
Bij enkele onderwerpen zetten wij vraagtekens, welke wij graag met u willen delen.

Nummer 1

Bij het onderwerp corona handhaving, sprak onze Burgermeester zijn bezorgdheid uit over de sterk oplopende besmettingcijfers in Nunspeet. De VVD deelt deze zorgen.

Ook sprak de burgermeester zijn bezorgdheid uit over de negatieve berichten die de pers uit over de bijbelbelt? Hij begreep niet waarom.

Bijgestaan door de SGP; deze kon vertellen dat van de bijbelbelt maar 50.000 personen ongevaccineerd zijn. Een schijntje tegenover landelijk, volgens de SGP.

Waarom dit soort mededelingen in een openbare commissievergadering? Bestaat de scheiding van kerk en staat dan niet in Nunspeet?

De VVD vindt dan ook dat dit soort mededelingen niet thuis horen in commissie- en raadsvergaderingen.

Nummer 2

Er word € 300.000 euro extra (bijstelling) uitgetrokken voor uitbreiding boa capaciteit? Uitgesproken in de vergadering is, dat het bedrag voor controles is in de buitengebieden. Buitengebied zijn niet de bosgebieden (groene boa’s) maar campings (b.v. illegaal wonen) en boerderijen (b.v. niet goed functionerende gaswassers).

We hebben 15 campings/bungalowparken en 10 actieve boerderijen in Nunspeet. Is een bijstelling van € 300.000,00 niet absurd veel voor controle van 25 bedrijven?

Dat zou betekenen € 12.000,00 gemeenschapskosten per bedrijf per jaar voor controle?

VVD Nunspeet blijft oplettend en kritisch voor onze inwoners.

Beste inwoners van Nunspeet, als u in het stemhokje staat op 16 maart 2022 denk dan aan het volgende: VVD Nunspeet, helder en beter.

 

Namens VVD Nunspeet

Jan Geurtsen - Lijsttrekker